Кошничка 0 x

Product

Benton Snail Bee High Content Mask Pack (10 маски)

1.845 ден

Нема на залиха

Достапност: Нема залиха
Сподели на:
Тип: Бренд:
За производот

Snail Bee High Content Mask Pack Set е сет од десет лист-маски за еднократна употреба. Тие се е практични и лесни за употреба. Се состојат од тканеина со форма која се прилагодува на лицето и серум богат со хранливи состојки во кој е потопена ткаенината. Самата ткаенина го спречува брзото испарување на серумот што овозможува тој да се апсорбира подолго време во кожата со што се зголемува неговото дејство.

Овој серум содржи вода од лист од Camellia sinensis, филтрат од слуз од полжав, пчелин отров, ниацинамид, sh-олигопептид-1 и различни растителни екстракти, кои помагаат во спречување на брчките, подобрување на еластичноста и цврстината на кожата, отстранување на флеките од акни и подобрување на тенот. Овие лист-маски ја одржува вашата кожа хидрирана и мазна

Лист-маските се разликуваат од маските во вид на паста по тоа што само се поставуваат на лицето и се оставаат 15-20 минути серумот да делува на кожата на лицето, а по отстранувањето на ткаенината лицето не се мие, туку лесно се тапка за остатокот од серумот да се апсорбира целосно. Со своето дејство ги надминуваат резултатите од употребата на серуми, а ефектот е видлив по само една употреба.

Во согласност со филозофијата и праксата на самиот бренд, овој производ Ви нуди здрава формула без штетни состојки. Не содржи парабени, силикони, сулфати, минерални масла, испарлив алкохол, вештачки ароми и бои.

Snail Bee High Content лист-маските се дерматолошки тестирани.

Употреба

Snail Bee High Content Mask Pack Set е сет од десет лист-маски за еднократна употреба. Тие се е практични и лесни за употреба. Се состојат од тканеина со форма која се прилагодува на лицето и серум богат со хранливи состојки во кој е потопена ткаенината. Самата ткаенина го спречува брзото испарување на серумот што овозможува тој да се апсорбира подолго време во кожата со што се зголемува неговото дејство.

Овој серум содржи вода од лист од Camellia sinensis, филтрат од слуз од полжав, пчелин отров, ниацинамид, sh-олигопептид-1 и различни растителни екстракти, кои помагаат во спречување на брчките, подобрување на еластичноста и цврстината на кожата, отстранување на флеките од акни и подобрување на тенот. Овие лист-маски ја одржува вашата кожа хидрирана и мазна

Лист-маските се разликуваат од маските во вид на паста по тоа што само се поставуваат на лицето и се оставаат 15-20 минути серумот да делува на кожата на лицето, а по отстранувањето на ткаенината лицето не се мие, туку лесно се тапка за остатокот од серумот да се апсорбира целосно. Со своето дејство ги надминуваат резултатите од употребата на серуми, а ефектот е видлив по само една употреба.

Во согласност со филозофијата и праксата на самиот бренд, овој производ Ви нуди здрава формула без штетни состојки. Не содржи парабени, силикони, сулфати, минерални масла, испарлив алкохол, вештачки ароми и бои..

Snail Bee High Content лист-маските се дерматолошки тестирани.

Активни состојки

• Sh-Oligopeptide-1, уште познат како епидермален фактор на раст (Epidermal Growth Factor-EGF), кој ja стимулира делбата на епидермалните клетки со што заштитниот слој на кожата се зацврстува и измазнува.

• Пчелин отров, кој го стимулира создавањето на колаген со што ја зајакнува структурата на кожата и помага во отстранување на лузните од акни. • Филтрат од слуз од полжав, кој помага во обновување на кожата.

• Хијалуронска киселина, која длабински го надополнува количеството на вода кое ѝ е потребно на кожта.

• Ниацинамид, соостојка позната по својата моќ да го воедначи тенот и избели пигментираните дамки.

• Аденозин, анти-ејџинг состојка која помага во бришење на знаците на стареење и отстранување на ситните брчки.

• Вода од лист од зелен чај, богат со антиоксиданти кои кожата ја штитат од слободните радикали и предвремено стареење.

• Екстракт од лишај, со природно антибактериско дејство.

• Азиски плантаго, познат по своето својство да ја чисти кожата.

• Екстракт од корен на црвен слез, кој има заздравувачко и смирувачко дејство.

• Екстракт од алое вера, кој ја смирува кожата и го намалува воспалението и иритацијата.

Состав

Состав: вода од лист од Camellia sinensis, вода, бутилен гликол, глицерин, филтрат од слуз од полжав, ниацинамид, пентилен гликол, 1,2-хександиол, натриум хиjалуронат, екстракт од Plantago asiatica, екстракт од Laminaria digitata, екстракт од лист од Diospyros kaki, екстракт од кора од Salix alba (врба), екстракт од кора од Ulmus campestris (брест), екстракт од корен од Althaea rosea, екстракт од лист од Аloe barbadensis, sh-олигопептид-1, бетаглукан, бетаин, пантенол, алантоин, ксантaн гума, аденозин, пчелин отров, полисорбат 20, лецитин, екстракт од Zanthoxylum piperitum, екстракт од Pulsatilla koreana, екстракт од Usnea barbata (лишај).

Snail Bee High Content Mask Pack Set е сет од десет лист-маски за еднократна употреба. Тие се е практични и лесни за употреба. Се состојат од тканеина со форма која се прилагодува на лицето и серум богат со хранливи состојки во кој е потопена ткаенината. Самата ткаенина го спречува брзото испарување на серумот што овозможува тој да се апсорбира подолго време во кожата со што се зголемува неговото дејство.

Овој серум содржи вода од лист од Camellia sinensis, филтрат од слуз од полжав, пчелин отров, ниацинамид, sh-олигопептид-1 и различни растителни екстракти, кои помагаат во спречување на брчките, подобрување на еластичноста и цврстината на кожата, отстранување на флеките од акни и подобрување на тенот. Овие лист-маски ја одржува вашата кожа хидрирана и мазна

Лист-маските се разликуваат од маските во вид на паста по тоа што само се поставуваат на лицето и се оставаат 15-20 минути серумот да делува на кожата на лицето, а по отстранувањето на ткаенината лицето не се мие, туку лесно се тапка за остатокот од серумот да се апсорбира целосно. Со своето дејство ги надминуваат резултатите од употребата на серуми, а ефектот е видлив по само една употреба.

Во согласност со филозофијата и праксата на самиот бренд, овој производ Ви нуди здрава формула без штетни состојки. Не содржи парабени, силикони, сулфати, минерални масла, испарлив алкохол, вештачки ароми и бои.

Snail Bee High Content лист-маските се дерматолошки тестирани.

Snail Bee High Content Mask Pack Set е сет од десет лист-маски за еднократна употреба. Тие се е практични и лесни за употреба. Се состојат од тканеина со форма која се прилагодува на лицето и серум богат со хранливи состојки во кој е потопена ткаенината. Самата ткаенина го спречува брзото испарување на серумот што овозможува тој да се апсорбира подолго време во кожата со што се зголемува неговото дејство.

Овој серум содржи вода од лист од Camellia sinensis, филтрат од слуз од полжав, пчелин отров, ниацинамид, sh-олигопептид-1 и различни растителни екстракти, кои помагаат во спречување на брчките, подобрување на еластичноста и цврстината на кожата, отстранување на флеките од акни и подобрување на тенот. Овие лист-маски ја одржува вашата кожа хидрирана и мазна

Лист-маските се разликуваат од маските во вид на паста по тоа што само се поставуваат на лицето и се оставаат 15-20 минути серумот да делува на кожата на лицето, а по отстранувањето на ткаенината лицето не се мие, туку лесно се тапка за остатокот од серумот да се апсорбира целосно. Со своето дејство ги надминуваат резултатите од употребата на серуми, а ефектот е видлив по само една употреба.

Во согласност со филозофијата и праксата на самиот бренд, овој производ Ви нуди здрава формула без штетни состојки. Не содржи парабени, силикони, сулфати, минерални масла, испарлив алкохол, вештачки ароми и бои..

Snail Bee High Content лист-маските се дерматолошки тестирани.

• Sh-Oligopeptide-1, уште познат како епидермален фактор на раст (Epidermal Growth Factor-EGF), кој ja стимулира делбата на епидермалните клетки со што заштитниот слој на кожата се зацврстува и измазнува.

• Пчелин отров, кој го стимулира создавањето на колаген со што ја зајакнува структурата на кожата и помага во отстранување на лузните од акни. • Филтрат од слуз од полжав, кој помага во обновување на кожата.

• Хијалуронска киселина, која длабински го надополнува количеството на вода кое ѝ е потребно на кожта.

• Ниацинамид, соостојка позната по својата моќ да го воедначи тенот и избели пигментираните дамки.

• Аденозин, анти-ејџинг состојка која помага во бришење на знаците на стареење и отстранување на ситните брчки.

• Вода од лист од зелен чај, богат со антиоксиданти кои кожата ја штитат од слободните радикали и предвремено стареење.

• Екстракт од лишај, со природно антибактериско дејство.

• Азиски плантаго, познат по своето својство да ја чисти кожата.

• Екстракт од корен на црвен слез, кој има заздравувачко и смирувачко дејство.

• Екстракт од алое вера, кој ја смирува кожата и го намалува воспалението и иритацијата.

Состав: вода од лист од Camellia sinensis, вода, бутилен гликол, глицерин, филтрат од слуз од полжав, ниацинамид, пентилен гликол, 1,2-хександиол, натриум хиjалуронат, екстракт од Plantago asiatica, екстракт од Laminaria digitata, екстракт од лист од Diospyros kaki, екстракт од кора од Salix alba (врба), екстракт од кора од Ulmus campestris (брест), екстракт од корен од Althaea rosea, екстракт од лист од Аloe barbadensis, sh-олигопептид-1, бетаглукан, бетаин, пантенол, алантоин, ксантaн гума, аденозин, пчелин отров, полисорбат 20, лецитин, екстракт од Zanthoxylum piperitum, екстракт од Pulsatilla koreana, екстракт од Usnea barbata (лишај).

Benton Snail Bee High Content Mask Pack (10 маски)

1.845 ден

Нема на залиха

Препорачана комбинација

  • Распродадено