Кошничка 0 x

Product

By Wishtrend Cera-barrier Soothing Ampoule 30ml

2.169 ден 1.735 ден

By Wishtrend, Cera-barrier Soothing Ampoule е смирувачка ампула е уникатно формулирана со CeraBalance™ за да овозможи неверојатна синергија на ефектот на зајакнување на бариерата со церамидите NP и смирувачкиот ефект на екстрактот од азиска центела (96%). Овие состојки заедно со скваланот и 7-те видови на пептидиправат комбинација особено погодна за чувствителна кожа, давајќи ѝ навлажнувачки и регенерирачки ефект.

За создавањето на оваа ампула беа детално прегледани и земени во предвид собраните индивидуални барања и потреби на 932 виштрендери и сумирани во оригинален производ со интензивно смирувачка, хидрирачка формула која ја зајакнува бариерата на кожата.

Клучниот фактор за вистински да се зајакне бариерата на кожата е прво да се смири сензибилизираната кожа за да се создаде здрава основа и потоа да се зајакне нејзината бариера. Затоа оваа ампула е формулирана со 69% екстракт од центела во комбинација со 10000 ppm церамид NP. Скваланот (10000ppm) oд растително потекло помага да се задржи влажноста и да не се губи од заштитната бариера, истовремено 7-те видови на пептиди ја зајакнуваат структурата на кожата, ја одржуваат нејзината цврстина и еластичност, одржувајќи ја полна и здрава.

Преку тестирање е докажано е дека оваа ампула е погодна за употреба кај чувствителна кожа и кожа склона на акни и е потврдено некомедогена.

Клучни состојки:

  • церамиди
  • азиска центела
  • сквалан
  • пептиди
Достапност: Има залиха
Сподели на:
Тип: , Бренд:

By Wishtrend Cera-barrier Soothing Ampoule 30ml

2.169 ден 1.735 ден