Кошничка 0 x

Product

Claudia Elaine Rose Essential Set

9.016 ден 2.705 ден

Сетот Rose Essential на Claudia Elaine претставува сеопфатен систем за нега на сите типови кожа и се состои од тонер, 5 лист-маски и емулзија. Иновативната формула со повеќекратно дејство која ја содржат производите од линијата Rose Essential на Claudia Elaine помага да го задржите младешкиот сјај на Вашата кожа. Трите видови на пептиди (факторите на раст EGF, аFGF и IGF-1), комплексот од аминокиселини и антиоксиданти, вода од провансалска роза, и делотворните растителни екстракти помагаат во регенерација, зголемување на цврстината и еластичноста на кожата истовремено обезбедувајќи ја потребната хидратација. Со оваа формула се постигнува целосна нега на кожата и зајакнување на заштитниот слој.

► EGF (епидермален фактор на раст) или sh-Oligopeptide-1 е пептид кој ја стимулира делбата на епидермалните клетки и го забрзува ритамот на регенерација на кожата со што побрзо се отстранува оштетеното ткиво, а кожата станува помазна.

► IGF-1 (фактор на раст сличен на инсулин) или sh-Oligopeptide-2 е мал пептид кој е силен стимулатор на биосинтеза на колаген во кожата. Помага во одржување на функцијата на раст на клетките и нивна диференцијација. Помага во апсорбција на хранливите материи во кожата со што ја прави кожата еластична, цврста и сјајна.

► aFGF (фактор на раст на фибробласти) или sh-Polypeptide-11 е пептид кој продира во подлабоките слоеви на кожата, каде ги стимулира составните компоненти на кожата како колагенот, еластинот и гликозаминогликаните со што помага во спречување на нејзиното опуштање и појава на длабоки брчки. Исто така ги подобрува старите флеки и лузни.

Достапност: Има залиха
Сподели на:
Информации

Сетот Rose Essential на Claudia Elaine претставува сеопфатен систем за нега на сите типови кожа и се состои од тонер, 5 лист-маски и емулзија. Иновативната формула со повеќекратно дејство која ја содржат производите од линијата Rose Essential на Claudia Elaine помага да го задржите младешкиот сјај на Вашата кожа. Трите видови на пептиди (факторите на раст EGF, аFGF и IGF-1), комплексот од аминокиселини и антиоксиданти, вода од провансалска роза, и делотворните растителни екстракти помагаат во регенерација, зголемување на цврстината и еластичноста на кожата истовремено обезбедувајќи ја потребната хидратација. Со оваа формула се постигнува целосна нега на кожата и зајакнување на заштитниот слој.

Claudia Elaine Rose Essential Set

9.016 ден 2.705 ден