Кошничка 0 x

Product

Beplain Multi Hyaluronic Acid Ampoule 30ml

1.520 ден 1.216 ден

Нема на залиха

Како до полн и младешки изглед на кожата?
Тука е 𝗕𝗲𝗽𝗹𝗮𝗶𝗻 𝗠𝘂𝗹𝘁𝗶 𝗛𝘆𝗮𝗹𝘂𝗿𝗼𝗻𝗶𝗰 𝗔𝗰𝗶𝗱 𝗔𝗺𝗽𝗼𝘂𝗹𝗲, моќната серумска ампула со три вида на хијалуронска киселина, која ќе ѝ ги врати свежината и сјајот на вашата кожа.

Моќната хијалуронска киселина добиена од снежна печурка (Tremella fuciformis) веднаш ја хидрира кожата и ѝ дава видливо пополн изглед, свежина и сјај. Ги намалува брчките и фините линии и ја спречува појавата на нови.

 За разлика од обичната хијалуронска киселина, екстрактот од снежна печурка има дополнителен бенефит за кожата. Покрај тоа што е богат со прородна хијалуронска киселина, тој го поттикнува создавањето на колаген и еласти што придонесува за враќање на еластичноста на кожата, нејзино зацврснување и спречување на појава на брчки.

𝗕𝗲𝗽𝗹𝗮𝗶𝗻 𝗠𝘂𝗹𝘁𝗶 𝗛𝘆𝗮𝗹𝘂𝗿𝗼𝗻𝗶𝗰 𝗔𝗰𝗶𝗱 𝗔𝗺𝗽𝗼𝘂𝗹𝗲 содржи три вида на хијалуронска, благодарение на кои ја врќа хидратацијата во сите слоеви на кожата, ги пополнува брчките и спречува нивно продлабочување.

Различните видови на хијалуронската киселина имаат различни големини на молекули, кои зависно од големината на молекулите, имаат различна моќ на продирање во слоевите на кожата. На тој начин влажноста се распоредува рамномерно и во подлабоките слоеви на кожата.

Малите молекули продираат најдлабоко во кожата, ја подобруваат нејзината еластичност, ја прават цврста и затегната, и ги пополнуваат брчките. Средните молекули продираат преку бариерата на кожата и ги снабдуваат со влажност површинските слоеви на кожата. Тие го спречуваат испарувањето на влажноста. Големите молекули формираат заштитен слој на површината на кожата.

Оваа ампула содржи и аденозин кој е позната антиејџ состојка која ја спречува појавата на брчки и ги намалува постоечките.

Производот е вегански, cruelty free. Не предизвикува иритација и е погoден за употреба кај сите типови кожа, дури и кај чувствителната.

Достапност: Нема залиха
Сподели на:
Тип: , Бренд:

Beplain Multi Hyaluronic Acid Ampoule 30ml

1.520 ден 1.216 ден

Нема на залиха