Facetheory е апсолутен хит на социјалните мрежи. За ова има причина, Facetheory нуди широка палета на уникатни производи кои даваат вистински резултати кај различни проблеми на кожата. За ова сведочат многубројните позитивни рецензии на корисниците ширум светот.

Во палетата на Facetheory ќе најдете многу производи со активни состојки застапени во супер ефиксани комбинации. Тоа се производи кои навистина делуваат, тие се вегански и нема да ве чинат цело богатство.

Facetheory е бренд кој верува во убавината, науката и природата. Затоа го комбинира најдоброото од природата и науката за да го извлече најдоброто од вашата кожа. Нивната цел е секој да се чувствува убаво во својата кожа и да биде безгрижен додека тие се грижат за неговата кожа.

И на крај, но не помалку важно, производите покрај тоа што изгледаат супер атрактивно во својата амбалажа, нивната амбалажа е рециклирачка, направена од стакло и алуминиум како и биоразградив материјал.

Филтер