Кошничка 0 x

Product

Benton Fermentation Essence 100ml

2.030 ден 1.624 ден

Есенцијата со ферменти е богата со анти-ејџинг состојки и состојки за длабинска нега на кожата како што се ферментите, пептидите, церамидите и натриум хијалуронатот.

Достапност: Има залиха
Сподели на:
Тип: Бренд:
За производот

Како што кажува самото име главната состојка на оваа есенција се ферментите. Делотворноста на ферментите врз кожата била забележана во Јапонија во работилниците за производство на познатот пијалак саке. По подолго истражување бил откриен изворот на младешка кожа на рацете на постарите работници. Aspergillus Oryzae кој се користи во процесот на производство на саке драматично ги одложува знаците на стареење.

Ферментите на Galactomyces имаат слично дејство. Нивниот филтрат познат како GFF (Galactomyces Ferment Filtrate) се користи во многу анти-ејџинг производи во Кореја и Јапонија. Помага во подобрување на тенот, ревитализацја и длабинска нега на кожата. Има антиоксидантно дејство, помага во борбата против брчките и ги намалува знаците на стареење.

Употреба

Нанесете соодветна количина на лицето со дланките и нежно тапкајте додека целосно се апсорбира.

Клучни состојки

• Филтратот од ферментите на Galactomyces познат како GFF (Galactomyces Ferment Filtrate) помага во подобрување на тенот, ревитализацја и длабинска нега на кожата. Има антиоксидантно дејство, помага во борбата против брчките и ги намалува знаците на стареење.

• Фермент на Bifida е пробиотик кој одржува здрав pH баланс на кожата, ги смирува воспалението и иритацијата, ја навлажнува кожата и ја штити од надворешни загадувачи.

• Sh-Oligopeptide-1 e уште познат како епидермален фактор на раст (Epidermal Growth Factor-EGF). Биолошките дејства кои се припишуваат на EGF вклучуваат епителијален развој, односно стимулација на делбата на епидермалните клетки. На овој начин заштитниот слој на кожата се зацврстува и измазнува и кожата изгледа здраво и свежо.

• Церамидите, имаат моќно анти-ејџинг дејство и се одговорни за поддршка на структурата и цврстината на кожата.

• Натриум хијалуронатот е сол на хијалуронска киселина и има способност да го одржува потребното количеството на вода во кожата за таа да биде свежа и хидрирана.

Состав

филтрат од фермент на Galactomyces, вода, бутилен
гликол, пентилен гликол, глицерин, 1,2-хександиол, лизат од
фермент на Bifida, церамид NP, екстракт од корен од Althaea
rosea, екстракт од лист од Aloe barbadensis, бетаин, пантенол,
алантоин, натриум хиjалуронат, sh-олигопептид-1, екстракт
од Zanthoxylum piperitum, екстракт од Pulsatilla koreana,
екстракт од Usnea barbata (лишај), аденозин, аргинин, ксантaн
гума, хидрогенизиран лецитин, полисорбат 20, лецитин.

Како што кажува самото име главната состојка на оваа есенција се ферментите. Делотворноста на ферментите врз кожата била забележана во Јапонија во работилниците за производство на познатот пијалак саке. По подолго истражување бил откриен изворот на младешка кожа на рацете на постарите работници. Aspergillus Oryzae кој се користи во процесот на производство на саке драматично ги одложува знаците на стареење.

Ферментите на Galactomyces имаат слично дејство. Нивниот филтрат познат како GFF (Galactomyces Ferment Filtrate) се користи во многу анти-ејџинг производи во Кореја и Јапонија. Помага во подобрување на тенот, ревитализацја и длабинска нега на кожата. Има антиоксидантно дејство, помага во борбата против брчките и ги намалува знаците на стареење.

Нанесете соодветна количина на лицето со дланките и нежно тапкајте додека целосно се апсорбира.

• Филтратот од ферментите на Galactomyces познат како GFF (Galactomyces Ferment Filtrate) помага во подобрување на тенот, ревитализацја и длабинска нега на кожата. Има антиоксидантно дејство, помага во борбата против брчките и ги намалува знаците на стареење.

• Фермент на Bifida е пробиотик кој одржува здрав pH баланс на кожата, ги смирува воспалението и иритацијата, ја навлажнува кожата и ја штити од надворешни загадувачи.

• Sh-Oligopeptide-1 e уште познат како епидермален фактор на раст (Epidermal Growth Factor-EGF). Биолошките дејства кои се припишуваат на EGF вклучуваат епителијален развој, односно стимулација на делбата на епидермалните клетки. На овој начин заштитниот слој на кожата се зацврстува и измазнува и кожата изгледа здраво и свежо.

• Церамидите, имаат моќно анти-ејџинг дејство и се одговорни за поддршка на структурата и цврстината на кожата.

• Натриум хијалуронатот е сол на хијалуронска киселина и има способност да го одржува потребното количеството на вода во кожата за таа да биде свежа и хидрирана.

филтрат од фермент на Galactomyces, вода, бутилен
гликол, пентилен гликол, глицерин, 1,2-хександиол, лизат од
фермент на Bifida, церамид NP, екстракт од корен од Althaea
rosea, екстракт од лист од Aloe barbadensis, бетаин, пантенол,
алантоин, натриум хиjалуронат, sh-олигопептид-1, екстракт
од Zanthoxylum piperitum, екстракт од Pulsatilla koreana,
екстракт од Usnea barbata (лишај), аденозин, аргинин, ксантaн
гума, хидрогенизиран лецитин, полисорбат 20, лецитин.

Benton Fermentation Essence 100ml

2.030 ден 1.624 ден

Препорачана комбинација