Кошничка 0 x

Product

Benton Snail Bee High Content Mask Pack

185 ден 120 ден

Нема на залиха

Достапност: Нема залиха
Сподели на:
Тип: Бренд:
За производот
Snail Bee High Content Mask Pack е лист-маска за една употреба, која е практична и леснa за употреба. Се состои од ткаенина со форма која се прилагодува на лицето и серум богат со хранливи состојки во кој е потопена ткаенината. Самата ткаенина го спречува брзото испарување на серумот што овозможува тој да се апсорбира подолго време во кожата со што се зголемува неговото дејство. Овој серум содржи вода од лист од Camellia sinensis, филтрат од слуз од полжав, пчелин отров, ниацинамид, sh-олигопептид-1 и различни растителни екстракти, кои помагаат во спречување на брчките, подобрување на еластичноста и цврстината на кожата, отстранување на флеките од акни и подобрување на тенот. Овие лист-маски ја одржува вашата кожа хидрирана и мазна Лист-маските се разликуваат од маските во вид на паста по тоа што само се поставуваат на лицето и се оставаат 15-20 минути серумот да делува на кожата на лицето, а по отстранувањето на ткаенината лицето не се мие, туку лесно се тапка за остатокот од серумот да се апсорбира целосно. Со своето дејство ги надминуваат резултатите од употребата на серуми, а ефектот е видлив по само една употреба. Во согласност со филозофијата и праксата на самиот бренд, овој производ Ви нуди здрава формула без штетни состојки. Не содржи парабени, силикони, сулфати, минерални масла, испарлив алкохол, вештачки ароми и бои. Snail Bee High Content лист-маската е дерматолошки тестирана.
Употреба

По чистењето, подгответе го лицето со тонер. Отворето го пакувањето и поставете ја маската на лицето поставувајќи ги на соодветно место отворите во ткаенината предвидени за очите, носот и устата. Измазнете ја ткаенината и оставете ја маската да делува на кожата. По 10-20 минути, извадете ја маската, а остатокот од серумот нежно истапкајте го за да се впие во кожата.

За видливи резултати можете да употребувате по три лист-маски неделно, иако не постои ограничување и може да употребувате по една лист маска секој ден. Дококу Вашата кожа нема потеба од интензивно дополнително потхранување, можете да ја освежите со една лист маска неделно или по потреба.

За најдобри резултати Benton препорачува оваа лист-маска да се употребува заедно со останатите производи од Snail Bee High Content линијата. Производите се употребуваат по следниот редослед: чистење → Snail Bee High Content Skin → Snail Bee High Content Mask Pack → Snail Bee High Content Steam Cream.

Активни состојки

• Sh-Oligopeptide-1, уште познат како епидермален фактор на раст (Epidermal Growth Factor-EGF), кој ja стимулира делбата на епидермалните клетки со што заштитниот слој на кожата се зацврстува и измазнува.

• Пчелин отров, кој го стимулира создавањето на колаген со што ја зајакнува структурата на кожата и помага во отстранување на лузните од акни.

• Филтрат од слуз од полжав, кој помага во обновување на кожата.

• Хијалуронска киселина, која длабински го надополнува количеството на вода кое ѝ е потребно на кожта.

• Ниацинамид, соостојка позната по својата моќ да го воедначи тенот и избели пигментираните дамки.

• Аденозин, анти-ејџинг состојка која помага во бришење на знаците на стареење и отстранување на ситните брчки.

• Вода од лист од зелен чај, богат со антиоксиданти кои кожата ја штитат од слободните радикали и предвремено стареење.

• Екстракт од лишај, со природно антибактериско дејство.

• Азиски плантаго, познат по своето својство да ја чисти кожата.

• Екстракт од корен на црвен слез, кој има заздравувачко и смирувачко дејство.

• Екстракт од алое вера, кој ја смирува кожата и го намалува воспалението и иритацијата.

Состав

Состав: вода од лист од Camellia sinensis, вода, бутилен гликол, глицерин, филтрат од слуз од полжав, ниацинамид, пентилен гликол, 1,2-хександиол, натриум хиjалуронат, екстракт од Plantago asiatica, екстракт од Laminaria digitata, екстракт од лист од Diospyros kaki, екстракт од кора од Salix alba (врба), екстракт од кора од Ulmus campestris (брест), екстракт од корен од Althaea rosea, екстракт од лист од Аloe barbadensis, sh-олигопептид-1, бетаглукан, бетаин, пантенол, алантоин, ксантaн гума, аденозин, пчелин отров, полисорбат 20, лецитин, екстракт од Zanthoxylum piperitum, екстракт од Pulsatilla koreana, екстракт од Usnea barbata (лишај).

Snail Bee High Content Mask Pack е лист-маска за една употреба, која е практична и леснa за употреба. Се состои од ткаенина со форма која се прилагодува на лицето и серум богат со хранливи состојки во кој е потопена ткаенината. Самата ткаенина го спречува брзото испарување на серумот што овозможува тој да се апсорбира подолго време во кожата со што се зголемува неговото дејство. Овој серум содржи вода од лист од Camellia sinensis, филтрат од слуз од полжав, пчелин отров, ниацинамид, sh-олигопептид-1 и различни растителни екстракти, кои помагаат во спречување на брчките, подобрување на еластичноста и цврстината на кожата, отстранување на флеките од акни и подобрување на тенот. Овие лист-маски ја одржува вашата кожа хидрирана и мазна Лист-маските се разликуваат од маските во вид на паста по тоа што само се поставуваат на лицето и се оставаат 15-20 минути серумот да делува на кожата на лицето, а по отстранувањето на ткаенината лицето не се мие, туку лесно се тапка за остатокот од серумот да се апсорбира целосно. Со своето дејство ги надминуваат резултатите од употребата на серуми, а ефектот е видлив по само една употреба. Во согласност со филозофијата и праксата на самиот бренд, овој производ Ви нуди здрава формула без штетни состојки. Не содржи парабени, силикони, сулфати, минерални масла, испарлив алкохол, вештачки ароми и бои. Snail Bee High Content лист-маската е дерматолошки тестирана.

По чистењето, подгответе го лицето со тонер. Отворето го пакувањето и поставете ја маската на лицето поставувајќи ги на соодветно место отворите во ткаенината предвидени за очите, носот и устата. Измазнете ја ткаенината и оставете ја маската да делува на кожата. По 10-20 минути, извадете ја маската, а остатокот од серумот нежно истапкајте го за да се впие во кожата.

За видливи резултати можете да употребувате по три лист-маски неделно, иако не постои ограничување и може да употребувате по една лист маска секој ден. Дококу Вашата кожа нема потеба од интензивно дополнително потхранување, можете да ја освежите со една лист маска неделно или по потреба.

За најдобри резултати Benton препорачува оваа лист-маска да се употребува заедно со останатите производи од Snail Bee High Content линијата. Производите се употребуваат по следниот редослед: чистење → Snail Bee High Content Skin → Snail Bee High Content Mask Pack → Snail Bee High Content Steam Cream.

• Sh-Oligopeptide-1, уште познат како епидермален фактор на раст (Epidermal Growth Factor-EGF), кој ja стимулира делбата на епидермалните клетки со што заштитниот слој на кожата се зацврстува и измазнува.

• Пчелин отров, кој го стимулира создавањето на колаген со што ја зајакнува структурата на кожата и помага во отстранување на лузните од акни.

• Филтрат од слуз од полжав, кој помага во обновување на кожата.

• Хијалуронска киселина, која длабински го надополнува количеството на вода кое ѝ е потребно на кожта.

• Ниацинамид, соостојка позната по својата моќ да го воедначи тенот и избели пигментираните дамки.

• Аденозин, анти-ејџинг состојка која помага во бришење на знаците на стареење и отстранување на ситните брчки.

• Вода од лист од зелен чај, богат со антиоксиданти кои кожата ја штитат од слободните радикали и предвремено стареење.

• Екстракт од лишај, со природно антибактериско дејство.

• Азиски плантаго, познат по своето својство да ја чисти кожата.

• Екстракт од корен на црвен слез, кој има заздравувачко и смирувачко дејство.

• Екстракт од алое вера, кој ја смирува кожата и го намалува воспалението и иритацијата.

Состав: вода од лист од Camellia sinensis, вода, бутилен гликол, глицерин, филтрат од слуз од полжав, ниацинамид, пентилен гликол, 1,2-хександиол, натриум хиjалуронат, екстракт од Plantago asiatica, екстракт од Laminaria digitata, екстракт од лист од Diospyros kaki, екстракт од кора од Salix alba (врба), екстракт од кора од Ulmus campestris (брест), екстракт од корен од Althaea rosea, екстракт од лист од Аloe barbadensis, sh-олигопептид-1, бетаглукан, бетаин, пантенол, алантоин, ксантaн гума, аденозин, пчелин отров, полисорбат 20, лецитин, екстракт од Zanthoxylum piperitum, екстракт од Pulsatilla koreana, екстракт од Usnea barbata (лишај).

Benton Snail Bee High Content Mask Pack

185 ден 120 ден

Нема на залиха