Кошничка 0 x

Product

Dr Colic Age Code Revitalizujuća noćna krema sa matičnim ćelijama argana 50ml

2.120 ден

Ноќната ревитализирачка крема 𝗔𝗚𝗘 𝗖𝗢𝗗𝗘 содржи матични клетки од арган кои помагаат да го репрограмирате кодот на вашата кожа кој води кон стареење и стимулира процес на обновување на кожата преку обновување на нејзините матични клетки.

Што ги прави растителните матични клетки многу корисни за здравјето на луѓето?

Обичните клетки се „програмирани“ за една одредена функција, како на пример создавање на кожно ткиво или крвна плазма. За разлика од нив, матичните клетки се создадени „непрограмирани“ и се дизајнирани да одат секаде каде што е најпотребно. Кога се потребни за раст на ново ткиво некаде во телото, во овој случај во ткивото на кожата, тие едноставно „стануваат“ тој тип на клетка, делувајќи како замена за специфичните ткивни клетки.

И животните и растенијата создаваат матични клетки, меѓутоа, меѓу нив има една голема разлика. Животинските матични клетки природно подлежат
на процесот на стареење со текот на времето исто како секоја друга клетка.

Во човечката кожа, матичните клетки стануваат помалку ефикасни како што старееме, а со тоа и помалку способни да го поддржат производството на колаген.

Растителните матични клетки се ослободени од процесот на стареење. Науката постојано открива нови докази за нивната важност за здравјето на луѓето. Тие може да имаат и до 1000 пати поголем корисен ефект од обичните растителни екстракти. Можат да дејствуваат како млади матични клетки на човечка кожа и се способни да помогнат во зголемувањето на синтезата на колаген.

 Матичните клетки од арган, во третманот против брчки се користат за да помогнат во зачувувањето на виталноста на нашите матични клетки со директно дејство на основните фактори на стареење на кожата.

Достапност: Има залиха
Сподели на:
Тип: Бренд:

Dr Colic Age Code Revitalizujuća noćna krema sa matičnim ćelijama argana 50ml

2.120 ден